2020/2021




Празнична украса  –  24 май

Нашите рисунки за конкурса – „Великденски ангели“. Инициативата е във връзка с почитане паметта на шестте загинали деца на 24 април 2011 г. – Великден, в гр. Симеоновград. Тази година се навършват десет тъжни години от трагичната гибел на Яница Бойчева (18 г.), Мелин Зеид (17 г.), Трифон Трифонов (18 г.), Красимир Николов (17 г.), Георги Георгиев (19 г.) и Евгени Атанасов (18 г.). Отличените шест рисунки изпратихме до община Симеоновград, с молба да бъдат предадени на семействата на загиналите деца.
На 20.04.2021 г. в ОбУ „Добри Войников“ се провежда Ден на ученическото самоуправление. В рамките на II учебен час всички длъжности в училище се поемат от ученици. Те организират учебния процес, решават проблеми, свързани с учебно-възпитателните и административни дейности.
Усмихнати, но строги, те следят за дисциплината и никой не им противоречи.
Длъжностите, които заеха учениците през този ден, са:
Директор – Кристина Руменова от 9 клас; Заместник директор – Анка Здравкова от 9 клас; Медицински сестри – Гйозде Дениз Ахмед от 2 клас; Счетоводител – Мине Кибарие от 3 клас; Образователен медиатор – Анка Славкова от 4 клас
В ролята на преподаватели влязоха: Първи клас – Ергюл Ремзи от 5 клас; Втори клас – Ангел Иванов от 5 клас. Трети клас – Светозар Георгиев от 5 клас. Четвърти клас – Шени Давидова от 6 клас. Пети клас – Станислава Росенова от 7 клас. Шести клас – Веселина Иванова от 7 клас. Седми клас – Надежда Андонова от 7 клас; Осми клас –Георги Бисеров от 8 клас. Девети клас – Гюлсевим Иванова от 9 клас. Десети клас – Румяна Жечева от 10 клас
Помощен персонал: Здравко Пенков от 8 клас, Айфер Стоянова от 5 клас, Руска Росенова от 6 клас.

На 21.04.2021 г. в ОбУ „Д. Войников“, с. Победа се проведе занятие за действие и евакуация на учениците, учителите и помощния персонал при възникнал пожар в сградата на училището.

Целта на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, аварии и катастрофи е практическа работа по оценка и вземане на решение за организиране на спасителни дейности при усложнена обстановка, изграждане на практически умения и навици у учениците, учителския колектив и помощния персонал за организирано и без паника напускане на сградата на училището при възникнал пожар.

Проверени бяха на практика знанията и уменията на учениците, учителите и помощния персонал за действие в сложна обстановка в условия на COVID–19.

Ученици и учители отбелязахме националния празник на България 3-ти март.

На фона на презентация, представяща важни исторически събития, учениците рецитираха прекрасни стихотворения за българските ханове и царе от създаването на България до падането под османско владичество, за героите от Възраждането.

В изпълнение на ученици от 7 клас звуча одата на Иван Вазов „Опълченците на Шипка”, а Шени Давидова от 6 клас изпълни прекрасните български песни „Кой уши байряка” и „Имала майка едно ми чедо”.

Четвъртокласниците почетоха паметта на падналите за свободата на нашата родина, рецитирайки стихотворението „Новото гробище на Сливница”.

В чест на големия български празник ученици от нашето училище участваха в V Областен конкурс рецитал „За да я има България“ на община Добрич. Пред всички присъстващи бяха представени записите на  нашите рецитатори, участващи в конкурса. Те рецитираха стихове за любовта към България, за патриотизма и носталгията по родината, за свободата.

Видео

На 1 март в ОбУ „Добри Войников” посрещнахме Баба Марта. Тя подари на всички ученици мартеници и  им пожела здраве през цялата година.

Група  „Добруджанче” и група „Българе” към проект „Успехът ни обича” към ЦОИДУЕМ подготвиха празнична програма за посрещането на 1 март.

Част от учениците от двете групи, техните ръководители, образователния медиатор, Баба Марта и Пижо  изработиха мартеници, оцветяваха поздравителни картички, плетоха плитки на момичета с бяла и червена прежда.

Други участници в съвместното занятие рецитираха стихове за пролетта и първомартенските гости, попълваха работни листи.

В презентация бяха представени ритуали и поверия и легенди,  свързани с празника.

В края на занятието бяха отличени най-добрите картички и мартеници.

Васил Левски – 148 години безсмъртие

Ученици и учители в ОбУ „Добри Войников” отбелязаха 148 години от гибелта на Васил Левски. В продължение на няколко дни с песни, стихотворения, презентации бе почетена паметта на великия българин.

Ученици от VIII и IX клас подготвиха кът, където имаше техни рисунки, стихове и книги. Във всяко междучасие звучаха песни и стихове за Левски.

Всеки клас проведе свой отделен  възпоменателен  час, заради ситуацията COVID-19.

В първи клас,  чрез платно в приложение Sway, учениците се запознаха с приноса на Апостола за българската свобода.

Второкласниците представиха презентация и оцветиха картина с лика на Левски, рисуваха знамето на България, четоха разказа „Синеокият рибар” и отговаряха на въпроси, свързани с текста.

Трети клас откриха своя час с химна на България, поднесоха цветя пред портрета на героя. Представиха предварително направени диктовки, посветени на 19 февруари. Отличени  бяха двама ученици без допуснати правописни грешки. Построиха от картон къщата на Васил Левски, пяха песни за героя.

В специален час  четвъртокласниците  изгледаха филм за живота и делото на Левски, рецитираха стихове, представиха доклад с любопитни факти за революционната му дейност и попълниха работен лист за Апостола на българската свобода.

V, VI, VII, IX и X клас  представиха презентации и пяха песни във връзка с бележитата дата, участваха в интерактивна викторина, рецитираха малко известни стихове за героя, изгледаха филма „Черна легенда”, рисуваха портрета на Васил Левски.

Учениците от VIII клас направиха една виртуална екскурзия до Национален музей „Васил Левски” в гр. Карлово. Те разгледаха родната къща на Апостола, експозиционната зала и мемориалния параклис. Беше показана и презентация за живота и делото на Васил Левски. Часът завърши с попълването на въпросник „Какво знаем за Левски”.

На 19 февруари V, VI и VIII клас посветиха часовете по информационни технологии на Васил Левски – създадоха презентации с мисли на националния ни герой.



Празнуваме Василица! Учениците от начален етап сурвакаха за здраве своите учители и местната общественост – кметство с. Победа, НЧ „Пробуда – 1896 г.“, здравна служба и търговски обекти в селото. По класове бе представена презентация запознаваща малките ученици с традициите, свързани с празника. Онлайн поздрав поднесоха и по-големите ученици от ТС „Хоп-Троп“. Макар и разделени, при обучение в условията на пандемия бяхме заедно и успяхме да отбележим празника. Пожелаваме на нашите ученици да бъдат здрави и нека скоро се съберем всички в училище.


„ПО КОЛЕДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА!“
ЕКИПЪТ ОТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ КЪМ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ „ДОБРИ ВОЙНИКОВ“, С. ПОБЕДА, БЛАГОДАРИ НА „ФОРУМ ЗА ЖЕНИ“, ГР. ВАРНА, С ЛИДЕР СВЕТЛА ЖЕЛЯЗКОВА И НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ МЕДИАТОР КЪМ УЧИЛИЩЕТО МИРА СТЕФАНОВА ЗА ПОЛУЧЕНОТО ДАРЕНИЕ НА 3 ТАБЛЕТА И 1 ТЕЛЕФОН.
ТЕХНИКАТА Е ПРЕДОСТАВЕНА НА УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО ЗА ОБУЧЕНИЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА.
БЛАГОДАРИМ ВИ, ДОБРИ ХОРА! ЗАРАДВАХТЕ НАС, ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ ИМ! ВЪРНАХТЕ НИ ВЯРАТА В ДОБРОТО!

Ученици, обучаващи се в специалност „Шлосерство“ в ОбУ „Добри Войников“, работят по проект „Успехът ни обича”, финансиран от ЦОИДУЕМ. През месец ноември 2020 г. в рамките на пет проектни занятия, в Дейност 7 – група „Първи стъпки към успеха”, заедно с ръководителя на групата инж. Събина Стоянова, изработиха за предстоящите празници две коледни елхи.

Материалите, необходими за изработване на изделията – метален профил и ламарина, са осигурени с планирани средства по проекта. Доброволецът Християн Вайков от фирма „Радо дизайн“ – град Добрич, оказа помощ като предостави услугите си на заварчик. Металните красавици, дело на нашите възпитаници ще красят училищното фоайе.

Посрещаме празниците в нетипична обстановка, в условията на COVID – 19.

Нека отворим сърцата си за доброто и си пожелаем здрава, щастлива и успешна 2021 година. вижте повече за работата по проекта

На 16.11.2020 г. в Обединено училище “Добри Войников”, с. Победа, общ. Добричка, обл. Добрич отбелязахме Международния ден на толерантността.

Учениците от начален и прогимназиален етап създадоха “Дърво на толерантността” като поставиха своите послания за добро, приятелство и емпатия върху очертания на своите ръчички.

Ученическият парламент подготви мултимедийна презентация за празника и я представи във всички класове от I до X клас.

Преподаватели и ученици получиха розови сърца с пожелания “Бъди добър! Бъди толерантен!”, изработени от членове на Ученическия парламент.

Денят на народните будители в ОбУ „Д. Войников“, с. Победа беше отбелязан по различен начин. Учениците от гимназиален етап не присъстваха, защото преминаха на дистанционно обучение. Тържеството по традиция започна с училищния химн, който пяхме всички. Всеки клас от начален и прогимназиален етап представи животът и делото на избран от тях будител. Слушахме възрожденски песни и почетохме делото на будителите.

На 23.10.2020 г. ученици и учители от ОбУ „Добри Войников” по Дейност 4 –  група „Българе” и Дейност 7 –  група „Първи стъпки към успеха” по проект „Успехът ни обича”, финансиран от  ЦОИДУЕМ посетиха Регионална библиотека „Дора Габе” и Добруджански технологичен колеж. 

Участниците от група „Българе” се запознаха със същността на краеведската работа и с дейността на сектор „Краезнание” към библиотеката,  разгледаха книги от различни области от фонда на сектора, както и издания на библиотеката на разнообразни теми, свързани с добруджанския край. 

Проведе се беседа за делото на видни краеведи, извършвали в продължение на десетилетия изследвания по множество теми от живота на Добруджа, на нейното минало и настояще. 

За спомен от срещата децата получиха и подарък – книгата „Централните улици на стария град Добрич 1900 – 1960” на Веселина Малчева – дългогодишен и всеотдаен краевед, един от основателите на Дружеството на краеведите в Добрич, автор на множество книги с краеведска тематика – с автограф от авторката. 

Учениците разгледаха с интерес фотографиите, запечатали образа на Добрич от създаването на града до 60-те години на XX-и век, от постоянната изложба „Някогашният Добрич”, експонирана във фоайето на библиотеката. 

Учениците от група „Първи стъпки към успеха” разгледаха шлосерските  работилници  в Добруджански технологичен колеж. Те бяха посрещнати от гл. ас. д-р инж. Демирев, който демонстрира пред учениците как се изработва панта за врата на струг и ги запозна с устройството на универсален струг, фреза и пробивна машина. 

В прекрасния слънчев 15 септември дворът на ОбУ „Добри Войников“, с. Победа се изпълни с ученици, учители и родители на първокласници.

Във връзка с пандемията от коронавирус и епидемиологичната обстановка, присъстващите родители на ученици от втори до десети клас наблюдаваха тържественото откриване извън училищния двор.

Присъстваха Иван Пейчев – заместник-кмет „Устройство на територията, строителство, общинска собственост, приватизация, опазване на околната среда“ на Община Добричка, Галин Иванов – кмет на с. Победа и бивши учители.

Иван Пейчев представи поздравителен адрес от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

Директорът Галина Тошкова поздрави всички присъстващи и най-вече малките първокласници и осмокласниците, които избраха да продължат образованието си в нашите профилирани паралелки. Представени бяха новите учители и медиатора Мира Кирилова.

Учениците бяха запознати с мерките за работа в училище през учебната 2020-2021 година в условията на Covid-19.

Празникът продължи с тържеството на малките първокласници, а останалите ученици влязоха в класните стаи или проведоха своя час в класната стая на открито.