2012/2013

Откриване на учебната 2012/2013 година

В най-хубавия за първокласниците ден дойдоха да ги поздравят любими приказни герои: Пепеляшка, Червената шапчица и Пипи Дългото чорапче. Голяма изненада бе и пристигналият извънземен гост от шестата планета на мъглявината Андромеда.

 

Театрално-музикална студия ,,Звънче” (секция „Фолклор“) по проект ,,Етнопалитра” към ЦОИДУЕМ – участници  в „Трети събор на българите от Северна Добруджа“ в с. Дъбовик, общ. Генерал Тошево.

виж снимки

Денят на народните будители – 1 ноември  бе отбелязан в ОУ „Добри Войников“ със състезание „Урок по родолюбие“, проведено на сцената на училището. Тя бе подредена като класна стая в килийно училище. Участваха два отбора от ученици от V до VІІІ клас /отбор „Паисий“ и отбор „Софроний“/. В първи кръг те разказаха за живота и делото на най-известните будители – Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон и Васил Априлов.

Вторият кръг на състезанието включваше изразително рецитиране. Ученици от двата отбора рецитираха стихотворенията „Паисий“ и „Софроний“.

За трети кръг бе подготвена историческа карта с имената на градове, свързани с българската история. Всеки състезател изтегли по две знаменца, върху които имаше изписан въпрос за българските будители. Знаменцата трябваше да се поставят при съответния град.

В края на състезанието журито присъди І място на отбор „Паисий“. Бяха присъдени три грамоти за отлично представяне.

Ученици от ІІ – ІV клас представиха кратък рецитал, посветен на народните будители, а училищният хор изпълни песни за България.

>

В края на тържеството на десет  участници бяха раздадени медали като в килийните училища през Възраждането. Върху тях бяха изписани похвалите „добъръ, ученолюбивъ, уважителен“. Те бяха посрещнати с голяма радост от наградените.

За отбелязване деня на загиналите от ПТП  – 18 ноември в ОУ „Добри Войников” село Победа община Добричка се проведоха редица мероприятия.

Лекториите на тема „Правила за безопасно движение” в начален и прогимназиален етап преминаха интересно с представител на Пътна полиция при ОД на МВР град  Добрич.

Проведена беше викторина на тема „Знам правилата за безопасно движение“. По класове се проведе беседа „Първа помощ при ПТП”, организирана от председателя на училищната комисия Донка Вълчева.

Практическото занятие „Пресичам безопасно улицата пред училище” активизира всички ученици и учители. Беше поднесена и минута мълчание в памет на загиналите в ПТП.

Учениците подредиха изложба от  рисунки на тема „С очите си видях бедата на пътя”

Отличилите се в мероприятията са наградени с грамоти.

В ОУ „Добри Войников“ бяха отбелязани 140 години от Обесването на Васил Левски. Ученици от V-VІІІ клас представиха рецитал, посветен на живота и делото на Апостола на свободата.

Беше представена  пътуващата разгърната книжка, която всички класове в училище подготвяха в продължение на 10 дни. Ученици от І до VІІІ клас записваха на съответните листи на книжката всичко, което са прочели и запомнили за Васил Левски.

Представители от всички класове прочетоха мисли на великия българин, откъси от негови писма, стихотворения, съчинения.

Книжката беше подредена от учениците на специално табло, което бе поставено на централно място в училището.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
BMO bmrio
ОУ „Добри Войников” село Победа, община Добричка е базово училище по проект „Намаляване на отпадането на ромските ученици от училище”. Към този проект работят и пилотни училища от село Смолница, село Ловчанци и ОУ „Панайот Волов” град Добрич. Проектът е ръководен от център „Амалипе” град Велико Търново. Ученици и учители от ОУ „Добри Войников” село Победа посрещнаха Баба Марта. Тя ги закичи с мартеници и им пожела да са здрави, весели, засмени. Децата рецитираха стихове, пяха песни за Баба Марта. Учениците от трети клас представиха  руския обичай „Масленица”.В следобедните часове Баба Марта,  заедно с представители на пилотните  училища от село Смолница и село Ловчанци, поздравиха кмета на община Добричка и  РИО гр. Добрич.  Пожелаха им здраве и късмет, благополучие и плодородие.

pr1

Тази учебна година в нашето училище стартира програма „Бизнес и предприемачество“. По нея работят трети и четвърти клас в часовете по Домашен бит и техника.
На 5-ти март се проведе открит урок на тема „Как се прави вестник“. Учениците показаха как са изработили училищен вестник. В него имаше рубрики „Училищни новини“, „Забавления“ и „Спорт“. Паралелно с изработването на вестника се излъчваше и телевизия – „Шоуто на трети и четвърти“. Учениците показаха нагледно рубриките във вестника, взеха интервю от директорката и различни учители от училището. За доброто настроение на гостите се погрижи балетът „Деца като слънца“. Шоуто завърши с представяне на прогнозата за времето и разказване на виц.
МИЛА, МОЯ МАМО,  СЛАДКА И ДОБРИЧКА…Така започна празникът в ОУ „Добри Войников” село Победа, община Добричка. Децата от първи клас поздравиха своите майки като рецитираха стихове, пяха песни, танцуваха.Представиха драматизацията „Мързеливата снаха”.С много обич подариха на майките  си снимки и цветя. Всички ученици от начален етап поднесоха на своите майки изработените  картички и грамоти с надпис „Най-добрата майка”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 12 март 2013 г. в зала Добротица, гр. Добрич се проведе Областно първенство по волейбол за ученици. Участваха отбори момичета и момчета от основни училища от гр. Добрич, основни училища от гр. Генерал Тошево и от селата Сенокос, Зърнево и Победа. След оспорвано шест часово състезание, учениците от ОУ „Добри Войников“ с. Победа завоюваха IV място в област Добрич. Най-добре се представиха Красимир Севдалинов и Илиян Енчев от VI клас.

Вижте изявата на СИП „Фолклор на етносите“ при ОУ с. Победа по проект „Амалипе“

Вижте изявата на СИП „Фолклор на етносите“ при ОУ с. Смолница по проект „Амалипе“

Вижте изявата на Клуб „Млад еколог“ при ОУ с. Дончево по проект „Весел калейдоскоп“

Картина1

Национална кампания „Земята – общ дом на живота“ с участието на начални и основни училища, под патронажа на Петко Петков – кмет на община Добричка

 

Почистване на училищния двор

В ОУ ”Добри Войников” село Победа, община Добричка се проведе открит урок в час по СИП ”Богатството на етносите” на тема „Из ромското народно творчество – предания, легенди, пословици, гатанки.

Учениците показаха знания за ромското народно творчество. Рисуваха ромското знаме, разказваха за пътя на ромите, четоха легенди и предания за ромските обичаи и традиции. Те с удоволствие отговаряха на предложените гатанки и обсъждаха интересни пословици. Часът беше весел и приятен за децата.

Традиционно състезание „Майсторско управление на велосипед” се проведе на училищната площадка по БДП.

Основни задачи:

  • Проверка на уменията на учениците за спазване на правилата за движение на пешеходци и велосипедисти;
  • Напомняне за спазване на правилата за движение и през лятната ваканция;
  • Финал на обучението по БДП.

Жури от ученици и учители по точни критерии определи най-добре усвоили майсторско управление на велосипед.

Масово рецитиране на стихотворението „Аз съм българче”. В мероприятието се включиха 80 деца.

    • Екскурзия  до гр. Велико Търново с посещение на детски ромски фестивал „Отворено сърце”
  • Екскурзия с учебна цел до Природен резерват „Сребърна“ и гр. Силистра
  • Тържество на осмокласниците