Благотворителност и дарителство

Учебна 2022/2023 учебна година

В помощ на Турция и Сирия

Учителите от ОбУ“Добри Войников“ станаха съпричастни с мъката и загубата на десетките хиляди пострадали в земетресението в Турция и Сирия и дариха сумата от 330 лв.

Благотворителна инициатива за общински приют

за безстопанствени животни

Учениците на  ОбУ ,,Добри Войников” с. Победа, се присъединиха към Коледната кампания, организирана от техните съученици от 8 клас, за събиране на средства за закупуване на храна за животните, обитаващи Общинския приют за безстопанствени животни в гр. Добрич. Със събраните средства те закупиха лакомства и консерви за обитателите на приюта и получиха благодарности за извършеното добро и благородно дело.

Нашият принос в благотворителната кампания

Дарение за децата в Украйна

Ученическият парламент при Обединено училище ,,Добри Войников“, с. Победа общ. Добричка обл. Добрич, организира участие в инициативата на МОН и БЧК ,,Деца помагат на деца“. Подготвихме десет ученически раници, колкото са класовете в училището ни, пълни с хигиенни и други материали за децата от българските неделни училища в Украйна. Учители и ученици се включиха активно при събиране на средствата и при подготовката на дарението. Демир Демиров от трети клас дари хранителни продукти.  Част от средствата за дарението бяха от Мартенския благотворителен базар в училището. Дарението беше предадено в Областния център на БЧК в гр. Добрич.

 Ученици направиха дарение за МБАЛ – Добрич

„Силната любов не се мери, тя просто се дава“

Майка Тереза

По инициатива на ученици от IV клас към ОбУ „ Добри Войников“ на 24.01.22г.  бяха дарени на отделението по педиатрия към МБАЛ – Добрич 3 инхалатора „BABYHALER“ и настолни игри. Средствата, бяха събрани от сурвакане, по повод Ромската Нова година и организиран Коледен базар в училището.

Поради епидемичната обстановка в страната учениците не можаха да посетят децата в отделението и да споделят своето вълнение и съпричастност.

Дарението бе прието с благодарност от Румяна Куманова – главна медицинска сестра на МБАЛ – Добрич и Милена Георгиева – старша медицинска сестра в отделението по педиатрия.

С пари от сурваки и коледен базар ученици осигуриха инхалатори и игри за болни деца в Добрич

Дарени платове от фирмите на учениците от гимназиален етап за часовете по учебна практика на специалност „Шивачество“

Ръководството на ОбУ „Добри Войников“ и учениците от гимназиален етап благодарят на фирмите „Аура“64 и ,,Балконф ЕООД“ за дарените платове за часовете по учебна практика. От сърце им желаем крепко здраве, много лични и професионални успехи! Весели празници!

Посещение с благотворителна цел

Днес 28 септември лидер на „Форум за жени с доброволческа дейност“, гр. Варна, посети отново нашето училище. С подаръци подготвени от дарители от гр. Златоград, бяха зарадвани първокласниците на ОбУ „Добри Войников“. Благодарим на дарителите!