Конкурси/награди

Отличени с награда I – во място в конкурса за коледна картичка или украса

„ВЕСЕЛА КОЛЕДА ЗА ВСИЧКИ“

В конкурса организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Добричка в навечерието на коледните и новогодишните празници нашето училище спечели
І място – Колективна награда на ученици от X кл. и ученици от II кл. в ІІI-ра възрастова група (VIII-XIIкл.).

Участие в конкурс

Сертификат и поощрителна награда получи Кристияна Николова от II клас за участие в конкурса на ОД ,,Земеделие“ – гр. Добрич, за детска рисунка на тема ,,Децата – бъдещи стопани за Добруджа“. Конкурсът се проведе през м. ноември и се отличи с висока активност. Поздравления за малката Кристияна!

На 28.04.2018 г. ученици от нашето училище участваха в организирания и финансиран от Община Добричка спортен празник под мотото „НЕ НА НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩАТА“. Той се проведе в съботния ден на стадиона в село Карапелит, под патронажа на кмета на общината инж. Тошко Петков. Ученици от училищата в община Добричка се изявиха в състезания по волейбол, тенис на маса, шах и лека атлетика. Нашите спортисти представиха достойно училището и спечелиха купата на Община Добричка за първо място по волейбол, флагчета, грамоти за участие, топки, шах и комплект за тенис на маса за второ място в леката атлетика и трети места в турнирите по шах и тенис на маса.

Награди за нашето училище

Шени Симеонова – ученичка от ІV клас в Обединено училище “Добри Войников” в с. Победа –  за трето място в категория Поезия на областния кръг на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце” и за идеен проект “Къщичка на доброто” по проект “Приказно пътешествие” към Центъра за образователна                интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Тодорка Атанасова – главен учител в Обединено училище “Добри Войников” в с. Победа и председател на училищното настоятелство. Работи активно за утвърждаване авторитета на училището в областта на фолклора, за обхващането и задържането на учениците в училище и добрите взаимоотношения с родители и местна общественост.

Национален фестивал на руската поезия, песен и танц

Учениците от Обединено училище „Добри  Войников”, с. Победа, община Добричка, участваха в Национален Фестивал на руската поезия, песен и танц. Те работят по проект „Приказно пътешествие” към ЦОИДУЕМ. Деца от  Клуб „Интеркултурен празничен календар” към този проект представиха руски обичай „Масленица” – посрещане на пролетта.

Надежда Саметова от втори клас изпълни песента „Мама, мама”, а Григорий Буруцкий oт шести клас развълнува публиката с руско стихотворение.

Обичаят „Масленица” беше класиран на второ място. Григорий Буруцкий  е класиран на първо място и ще мери сили на зонално състезание в град Шумен.

Денят  беше ползотворен, а участниците весели и доволни.


Наши ученици бяха отличени на областния кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата–2017”

Учениците от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс на  Aртихектурно-етнографски  музей на открито „Етър” град Габрово, с изработване на кукли – бостански плашила от естествени материали като текстил, слама, дървен материал, прежда. Куклите са поставени в алеята на плашилата в двора на комплекса. Облика  му е по-различен с различни по жанр плашила. Съгласно регламента на конкурса,  те са смешни, страшни, традиционнни, цялостна композиция. Символизират традицията да пазят реколтата от птиците. Излъчват респект и доброта. Децата от Обединено училище „Добри Войников”, село Победа бяха наградени за цялостна композиция с диплом  и образователна игра.

Мелиса Мирославова и Невим Амед от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс под надслов „Моят учител е супергерой” на фондация „Тебешир” и бяха наградени с грамоти. Те изразиха своето отношение към учителките си, нарисувани като царици, които водят децата по пътя на знанието сред цветя и под многоцветна дъга.
Ученици от ОУ „Добри Войников“ участваха в  първия конкурс – рецитал „За да има България“, организиран от Община Добрич и Драматичен театър „Йордан Йовков“. Събитието бе открито от кмета на добруджанския град Йордан Йорданов, който заяви, че неслучайно конкурсът е „За да я има България“, защото децата са бъдещето на България.

300 деца от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна имаха възможността да очароват журито със свои изпълнения на произведения от българската поезия, проза и драматургия.

В Камерна зала Добрич Джансу Севгин от нашето училище рецитира стихотворението „България“ на Евстати Бурнаски, а в Огледална зала Кристина Куманова се представи със стихотворението „Наследство“ на българската поетеса Тоня Борисова.

За своето участие талантливите ученици получиха грамоти.
На 29.04.2017 г. учениците от ОУ “Добри Войников“ участваха в Общински спортен празник „Да спортуваме заедно“ в село Карапелит, община Добричка.

След дълги и оспорвани състезания, нашите спортисти спечелиха първо място по Волейбол и две втори места съответно по Тенис на маса и Шах.

Ученици от 5-8 клас участваха в Общински спортни игри „Да спортуваме заедно“. Те се представиха добре и от 8 отбора заеха четвърто място.  Децата се прибраха заредени с много положителни емоции.

На 22.04.2017 г. група  ученици от ОУ ,,Добри Войников“ взеха участие в V-я Национален фестивал за руска поезия, песен и танц ,,Пусть всегда будет солнце” за област Добрич. Децата   се представиха много добре и спечелиха трето място с песента ,,Песня и жираф“.


Ученици от 7 и 8 клас от Обединено училище „Добри Войников“ взеха участие в областни ученически игри, които се проведоха във ФСГ „Васил Левски“, гр. Добрич. Децата се представиха отлично и се върнаха заредени с много емоции.

Трето място в Национален конкурс за мартеници в град Перник – „Дай, бабо огънче” получи група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час”.

Учениците изпратиха мартеница до БТВ Медиа Груп с пожелание за здраве, късмет и добри новини за целия български народ.

Желаем на всички деца бабиното огънче да запали искрица на доброта и обич към българските традиции.
Във връзка с обявената Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, организирана от СОУ„Св. Климент Охридски“, гр. Добрич  със съдействието на РИО – Добрич и община град Добрич през месец януари в ОУ„Добри Войников“ се проведе конкурс за рисунка на тема: „Семейство – училище – общество“. Първите пет най-хубави рисунки ще представят училището на конференцията. Това са рисунките на:

Десислава Николчева Йовчева – VIII клас – „Да запазим традициите“;

Фикрет Ремзи Юсеин – VI клас  – „Заедно на хорото“;

Джансу Севгин Хасан – VI клас – „На училище“;

Назар Юлиянова Алексиева – VI клас  – „В парка“;

Севдалина Златкова Наскова Алексиева – VI клас  – „Моето училище“.

Участие във X Юбилеен фестивал „Кукурузени усмивки 2015” в с. Селановци, общ. Оряхово, обл. Враца. Нашите ученици и училищен екип се запозна с фолклорните носии, обичаи, танци на Северозападна България. Включиха се в провежданите мероприятия с изпълнения на танцов състав „Хоп- троп“ към училището с ръководител Донка Вълчева и представяне на автентичен обичай „Пеперуда“ с ръководител Тодорка Атанасова. Изявите бяха бурно аплодирани от публиката и за тях участниците получиха заслужени грамоти. Вижте повече…

01.06.2015 г. РБ „ДОРА ГАБЕ“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЗА СВЕТЛИНАТА

Изложба от постери и рисунки на тема „Магията на светлината“, организирана от Регионален инспекторат по образование – Добрич, бе открита на 1 юни в регионална библиотека „Дора Габе“. В нея са представени творбите на деца от 13 училища в Добричка област.

Това са добричките  – ОУ „Хр. Смирненски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Стефан Караджа“, СОУ „Димитър Талев“, СОУ „Любен Каравелов“, СОУ „Св. Климент Охридски“ ЕГ „Гео Милев“ и Професионалната гимназия по аграрно стопанство и ОУ „Добри Войников“, с. Победа, ОУ „Братя Миладинови“, с. Черна, ОУ „Васил Левски“, с. Преселенци, ОУ „Антим І“, Балчик.
На всички участници в инициативата бяха връчени грамоти от РИО- Добрич, а трите най-добри рисунки от възрастови групи V–VІІІ и ІХ–ХІІ клас бяха отличени и получиха подаръци. НДТ

Участие на  Десислава  Николчева – 7 клас, ОУ „Добри Войников“, с. Победа в изложба от постери и рисунки на тема „Магията на светлината“ (преподавател Марияна Вълчева)

28.04.2015 г. Общинско състезание на ученическите екипи по първа помощ

В сградата на БЧК гр. Добрич се проведе Общинско състезание за ученически екипи по първа помощ. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за оказване на първа помощ. Представители на БМЧК към ОУ „Добри Войников“ взеха участие в състезанието и спечелиха второ място. Екипът се състоеше от четирима ученици, които предварително бяха обучени от медицинския специалист в училището.

На 22.04.2015 г., в СОУ „Свети Климент Охридски“ гр. Добрич, се проведе Областна ученическа конференция по гражданско образование „Семейство –училище – общество“.

Нашето училище се представи с две, написани от ученици, авторови приказки и три картини, нарисувани от нашите малки художници. В първа възрастова група участвахме с написана от третокласниците, Ивелина Светлинова и Милен Юлиянов, приказка „Приятелчета“. Помощ на децата оказаха началните учителите – Донка Вълчева и Райна Михова. Във втора възрастова група, от V до VIII клас учениците Дарина Стоилова и Ангелина Николова, под ръководството на госпожа Надежда Георгиева, участваха с авторова приказка „Ако изчезнат всички цветове“.

Училището ни получи грамота за цялостно представяне и подарък картина, грамота за отлично представяне на ІІІ клас с приказката „Приятелчета“.

В Областната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, организирана от СОУ „Климент Охридски“, гр. Добрич със свои рисунки участваха наши ученици.

„Да помогнем на приятел в беда“ – Десислава Николчева Йовчева – VII клас;

„Да спасим човешки живот“ – Симеон Кирчев Кънев – VI клас;

„Заедно на сцената“ – Зорка Павлинова Иванова – V клас

Десислава и Симеон получиха грамоти за отличното си представяне на конкурса.

Всички наградени ученици получиха подаръци от организаторите на конференцията, а ръководителите им сертификати за достойно представяне и книги на проф. Румен Вълчев – член на журито.


16.04.2015 г.
– Областен финален турнир по футбол

Домакини бяха ОУ „Добри Войников“, с. Победа, общ. Добричка. Участваха четири отбора. След теглене на жребий и оспорвани срещи класирането бе следното:

I място – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Добрич

II място – СОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Генерал Тошево

III място – ОУ „Добри Войников“, с. Победа

IV място – , СОУ „Христо Ботев“, гр. Балчик

Участие / Място

Конкурс

І МЯСТО

 НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

“…с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго –             любовта между хората”

І МЯСТО

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

„За по-добър климат в училище”

Големият тест

Разказ

УЧАСТИЕ

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

„За по-добър климат в училище”

Момчето от Египет

Разказ

ГРАМОТА

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

Обичам природата – и аз участвам

есе

СЕРТИФИКАТ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

„ВОДАТА – ЖИВОТ И СТИХИЯ”

За глътка вода

Разказ

СЕРТИФИКАТ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

 „ВОДАТА – ЖИВОТ И СТИХИЯ”

Стръкче зелена трева

Разказ

УЧАСТИЕ

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

Моята идея за български символ на европейските пари“