Конкурси/награди

Учебна 2023/2024 година

Призови места в Коледен конкурс от Община Добричка

На конкурса за оригинална Коледна украса и картичка, организиран от Община Добричка, нашите ученици спечелиха призови места:

Първо място:

Валентин Станчев – 9 кл. „Коледна вълшебна елха“

Силвия Станимирова – 9 кл. „Дядо Коледа с чувалче добринки“

Второ място:

Александра Лионова – 6 кл. „Коледна възглавничка“

Светозар Георгиев – 8 кл. „Коледна картичка“

Мелиса Асенова – 9 кл. „Коледен Снежко“

Трето място:

Роза Михайлова – 9 кл. „Коледни феи“

Севдалин Стоянов – 10 кл. „Коледна свещ“

С цел повишаване мотивацията на учениците за участие ще бъдат наградени с предметни награди от Община Добричка. Виж

Учебна 2022/2023 година

Конкурс

За ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите,

Организиран от Община Благоевград

Участие в Националният конкурс „Урок по история – покажи ми България“

Александра Александрова Леонова от V клас с класен ръководител Светла Милева и Дарина Желева – учител по История и цивилизации участва в Националният конкурс „Урок по история – покажи ми България“, организиран от Сдружение „Усмивка“, община Бургас с масова снимка на паметника на Братската могила, която се намира до село Паскалево.

 

 

Участие в конкурс с разработка на географско есе

Национален ученически конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Исторически факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
Георги Бисеров – ученик от Х клас участва в конкурса с разработка на географско есе „Всичко ми е родно, близко до сърцето и душата…Всяка красота на България ми е скъпа…“ (Иван Вазов). Той разказа легендата за Калиакра. Беше допуснат до публична защита, която се проведе онлайн. Оценен беше с Мн. Добър 4. 50. За участието си, той и научният му ръководител получиха грамота и сертификат.

Най-активно участие в разделно събиране

Информационна кампания в училищата в Победа, Карапелит и Стожер беше проведена в дните от 19 декември до 31 януари 2023 г относно разделното събиране на отпадъците от община Добричка.Тя протече в състезателен режим. Учениците от училището събираха хартия, за да я поставят в получените чували и да предадат на 31 януари 2023 г. на посочен пункт за събиране на територията на училището. С 1200 кг. събрана хартия ОбУ „Добри Войников“ бе отличено с първа награда от кампанията.

Национален ученически конкурс  

„Съдби, белязани от Балканските войни“ 

Отличени ученици с високи резултати

Наградените ученици, с едни от най-високите резултати, от онлайн викторините „Лешоядите – санитари на природата“ и „Натура 2000 и хищни птици“.

Участие в IV научен областен конкурс “Науката на живо“

За трета поредна година ученици от ОбУ „Добри Войников“ вземат участие в IV научен областен конкурс “Наука на живо“. Въпреки жестоката конкуренция, наш ученик от VI клас Ангел Иванов Ангелов спечели поощрителна награда и Грамота във втора възрастова група с проекта си „Електромагнит“ от област Физика, с ръководител г-жа Гюлхан Сюлейман учител по ЧП. Грамота за участие получи и Станислава Асенова Росенова от VIII клас с проекта си „Макет на дърворезба от солено тесто„  с ръководител г-жа Дарина Желева- учител по ИЦ и ГИ.

Пореден ден с награди за учениците от ОбУ „Добри Войников“

Ученици от Обединено училище „Добри Войников“, с. Победа участваха в
КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЦИ И НАЙ-ОРИГИНАЛНА КАРТИЧКА ЗА 8 МАРТ,
организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Добричка и се представиха отлично.
КОНКУРС ЗА НАЙ-ОРИГИНАЛНА МАРТЕНИЦА
I възрастова група (I-IV кл.) – I място – Мелек Русева, Марина Колева и Ниляй Светославова от I клас
II възрастова група (V-VІІкл.) – II място – Руска Росенова, Силвия Станимирова и Шени Симеонова от VII клас
КОНКУРС ЗА КАРТИЧКИ
I възрастова група (I-IV кл.) – III място – Група ЦДО (II и III клас) с „Мартенски балерини“
II възрастова група (V-VІІкл.) – I място – Нарин Демирова и Димитър Жулиетов от V клас и Силвия Станимирова и Невим Али от VII клас от Група за занимания по интереси „Акварел”
III възрастова група (VIII – XII кл.) – I място – Гюлсевим Демирова от X клас
III възрастова група (VIII – XII кл.) – III място – Кристина Борисова от X клас.
III възрастова група (VIII – XII кл.) – III място – Анка Пенкова от X клас.
В КОНКУРСА СА ПРЕДСТАВЕНИ ОБЩИ КОМПОЗИЦИИ ОТ МАРТЕНИЦИ, ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ „ДОБРИ ВОЙНИКОВ“ БЕШЕ КЛАСИРАНО НА I МЯСТО.
СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА ЗА ОРИГИНАЛНА ИЗРАБОТКА НА ТЕМАТИЧНА КОМПОЗИЦИЯ „ГРАДИНА С ЛАЛЕТА“ БЕШЕ ПРИСЪДЕНА НА: Гюлсевим Демирова, Кристина Борисова и Анка Пенкова, ученички от X клас в специалност „Шивачество“.

Награда за техника на учениците от образователният онлайн тест

„Без грешки на пътя“

Ваучер за техника от образователния онлайн тест „Без грешки на пътя“ получиха възпитаниците при ОбУ „Добри Войников”. От спечеления ваучер закупихме материали необходими за учебната дейност. Наградата е част от дейностите на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционния фонд (ГФ), с които участват в международната инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя!“.

Отличени с награда I – во място в конкурса за коледна картичка или украса

„ВЕСЕЛА КОЛЕДА ЗА ВСИЧКИ“

В конкурса организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Добричка в навечерието на коледните и новогодишните празници нашето училище спечели
І място – Колективна награда на ученици от X кл. и ученици от II кл. в ІІI-ра възрастова група (VIII-XIIкл.).

Участие в конкурс

Сертификат и поощрителна награда получи Кристияна Николова от II клас за участие в конкурса на ОД ,,Земеделие“ – гр. Добрич, за детска рисунка на тема ,,Децата – бъдещи стопани за Добруджа“. Конкурсът се проведе през м. ноември и се отличи с висока активност. Поздравления за малката Кристияна!

На 28.04.2018 г. ученици от нашето училище участваха в организирания и финансиран от Община Добричка спортен празник под мотото „НЕ НА НАСИЛИЕТО И АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩАТА“. Той се проведе в съботния ден на стадиона в село Карапелит, под патронажа на кмета на общината инж. Тошко Петков. Ученици от училищата в община Добричка се изявиха в състезания по волейбол, тенис на маса, шах и лека атлетика. Нашите спортисти представиха достойно училището и спечелиха купата на Община Добричка за първо място по волейбол, флагчета, грамоти за участие, топки, шах и комплект за тенис на маса за второ място в леката атлетика и трети места в турнирите по шах и тенис на маса.

Награди за нашето училище

Шени Симеонова – ученичка от ІV клас в Обединено училище “Добри Войников” в с. Победа –  за трето място в категория Поезия на областния кръг на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце” и за идеен проект “Къщичка на доброто” по проект “Приказно пътешествие” към Центъра за образователна                интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Тодорка Атанасова – главен учител в Обединено училище “Добри Войников” в с. Победа и председател на училищното настоятелство. Работи активно за утвърждаване авторитета на училището в областта на фолклора, за обхващането и задържането на учениците в училище и добрите взаимоотношения с родители и местна общественост.

Национален фестивал на руската поезия, песен и танц

Учениците от Обединено училище „Добри  Войников”, с. Победа, община Добричка, участваха в Национален Фестивал на руската поезия, песен и танц. Те работят по проект „Приказно пътешествие” към ЦОИДУЕМ. Деца от  Клуб „Интеркултурен празничен календар” към този проект представиха руски обичай „Масленица” – посрещане на пролетта.

Надежда Саметова от втори клас изпълни песента „Мама, мама”, а Григорий Буруцкий oт шести клас развълнува публиката с руско стихотворение.

Обичаят „Масленица” беше класиран на второ място. Григорий Буруцкий  е класиран на първо място и ще мери сили на зонално състезание в град Шумен.

Денят  беше ползотворен, а участниците весели и доволни.


Наши ученици бяха отличени на областния кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата–2017”

Учениците от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс на  Aртихектурно-етнографски  музей на открито „Етър” град Габрово, с изработване на кукли – бостански плашила от естествени материали като текстил, слама, дървен материал, прежда. Куклите са поставени в алеята на плашилата в двора на комплекса. Облика  му е по-различен с различни по жанр плашила. Съгласно регламента на конкурса,  те са смешни, страшни, традиционнни, цялостна композиция. Символизират традицията да пазят реколтата от птиците. Излъчват респект и доброта. Децата от Обединено училище „Добри Войников”, село Победа бяха наградени за цялостна композиция с диплом  и образователна игра.

Мелиса Мирославова и Невим Амед от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс под надслов „Моят учител е супергерой” на фондация „Тебешир” и бяха наградени с грамоти. Те изразиха своето отношение към учителките си, нарисувани като царици, които водят децата по пътя на знанието сред цветя и под многоцветна дъга.
Ученици от ОУ „Добри Войников“ участваха в  първия конкурс – рецитал „За да има България“, организиран от Община Добрич и Драматичен театър „Йордан Йовков“. Събитието бе открито от кмета на добруджанския град Йордан Йорданов, който заяви, че неслучайно конкурсът е „За да я има България“, защото децата са бъдещето на България.

300 деца от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна имаха възможността да очароват журито със свои изпълнения на произведения от българската поезия, проза и драматургия.

В Камерна зала Добрич Джансу Севгин от нашето училище рецитира стихотворението „България“ на Евстати Бурнаски, а в Огледална зала Кристина Куманова се представи със стихотворението „Наследство“ на българската поетеса Тоня Борисова.

За своето участие талантливите ученици получиха грамоти.
На 29.04.2017 г. учениците от ОУ “Добри Войников“ участваха в Общински спортен празник „Да спортуваме заедно“ в село Карапелит, община Добричка.

След дълги и оспорвани състезания, нашите спортисти спечелиха първо място по Волейбол и две втори места съответно по Тенис на маса и Шах.

Ученици от 5-8 клас участваха в Общински спортни игри „Да спортуваме заедно“. Те се представиха добре и от 8 отбора заеха четвърто място.  Децата се прибраха заредени с много положителни емоции.

На 22.04.2017 г. група  ученици от ОУ ,,Добри Войников“ взеха участие в V-я Национален фестивал за руска поезия, песен и танц ,,Пусть всегда будет солнце” за област Добрич. Децата   се представиха много добре и спечелиха трето място с песента ,,Песня и жираф“.


Ученици от 7 и 8 клас от Обединено училище „Добри Войников“ взеха участие в областни ученически игри, които се проведоха във ФСГ „Васил Левски“, гр. Добрич. Децата се представиха отлично и се върнаха заредени с много емоции.

Трето място в Национален конкурс за мартеници в град Перник – „Дай, бабо огънче” получи група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час”.

Учениците изпратиха мартеница до БТВ Медиа Груп с пожелание за здраве, късмет и добри новини за целия български народ.

Желаем на всички деца бабиното огънче да запали искрица на доброта и обич към българските традиции.
Във връзка с обявената Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, организирана от СОУ„Св. Климент Охридски“, гр. Добрич  със съдействието на РИО – Добрич и община град Добрич през месец януари в ОУ„Добри Войников“ се проведе конкурс за рисунка на тема: „Семейство – училище – общество“. Първите пет най-хубави рисунки ще представят училището на конференцията. Това са рисунките на:

Десислава Николчева Йовчева – VIII клас – „Да запазим традициите“;

Фикрет Ремзи Юсеин – VI клас  – „Заедно на хорото“;

Джансу Севгин Хасан – VI клас – „На училище“;

Назар Юлиянова Алексиева – VI клас  – „В парка“;

Севдалина Златкова Наскова Алексиева – VI клас  – „Моето училище“.

Участие във X Юбилеен фестивал „Кукурузени усмивки 2015” в с. Селановци, общ. Оряхово, обл. Враца. Нашите ученици и училищен екип се запозна с фолклорните носии, обичаи, танци на Северозападна България. Включиха се в провежданите мероприятия с изпълнения на танцов състав „Хоп- троп“ към училището с ръководител Донка Вълчева и представяне на автентичен обичай „Пеперуда“ с ръководител Тодорка Атанасова. Изявите бяха бурно аплодирани от публиката и за тях участниците получиха заслужени грамоти. Вижте повече…

01.06.2015 г. РБ „ДОРА ГАБЕ“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЗА СВЕТЛИНАТА

Изложба от постери и рисунки на тема „Магията на светлината“, организирана от Регионален инспекторат по образование – Добрич, бе открита на 1 юни в регионална библиотека „Дора Габе“. В нея са представени творбите на деца от 13 училища в Добричка област.

Това са добричките  – ОУ „Хр. Смирненски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Стефан Караджа“, СОУ „Димитър Талев“, СОУ „Любен Каравелов“, СОУ „Св. Климент Охридски“ ЕГ „Гео Милев“ и Професионалната гимназия по аграрно стопанство и ОУ „Добри Войников“, с. Победа, ОУ „Братя Миладинови“, с. Черна, ОУ „Васил Левски“, с. Преселенци, ОУ „Антим І“, Балчик.
На всички участници в инициативата бяха връчени грамоти от РИО- Добрич, а трите най-добри рисунки от възрастови групи V–VІІІ и ІХ–ХІІ клас бяха отличени и получиха подаръци. НДТ

Участие на  Десислава  Николчева – 7 клас, ОУ „Добри Войников“, с. Победа в изложба от постери и рисунки на тема „Магията на светлината“ (преподавател Марияна Вълчева)

28.04.2015 г. Общинско състезание на ученическите екипи по първа помощ

В сградата на БЧК гр. Добрич се проведе Общинско състезание за ученически екипи по първа помощ. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за оказване на първа помощ. Представители на БМЧК към ОУ „Добри Войников“ взеха участие в състезанието и спечелиха второ място. Екипът се състоеше от четирима ученици, които предварително бяха обучени от медицинския специалист в училището.

На 22.04.2015 г., в СОУ „Свети Климент Охридски“ гр. Добрич, се проведе Областна ученическа конференция по гражданско образование „Семейство –училище – общество“.

Нашето училище се представи с две, написани от ученици, авторови приказки и три картини, нарисувани от нашите малки художници. В първа възрастова група участвахме с написана от третокласниците, Ивелина Светлинова и Милен Юлиянов, приказка „Приятелчета“. Помощ на децата оказаха началните учителите – Донка Вълчева и Райна Михова. Във втора възрастова група, от V до VIII клас учениците Дарина Стоилова и Ангелина Николова, под ръководството на госпожа Надежда Георгиева, участваха с авторова приказка „Ако изчезнат всички цветове“.

Училището ни получи грамота за цялостно представяне и подарък картина, грамота за отлично представяне на ІІІ клас с приказката „Приятелчета“.

В Областната ученическа конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“, организирана от СОУ „Климент Охридски“, гр. Добрич със свои рисунки участваха наши ученици.

„Да помогнем на приятел в беда“ – Десислава Николчева Йовчева – VII клас;

„Да спасим човешки живот“ – Симеон Кирчев Кънев – VI клас;

„Заедно на сцената“ – Зорка Павлинова Иванова – V клас

Десислава и Симеон получиха грамоти за отличното си представяне на конкурса.

Всички наградени ученици получиха подаръци от организаторите на конференцията, а ръководителите им сертификати за достойно представяне и книги на проф. Румен Вълчев – член на журито.


16.04.2015 г.
– Областен финален турнир по футбол

Домакини бяха ОУ „Добри Войников“, с. Победа, общ. Добричка. Участваха четири отбора. След теглене на жребий и оспорвани срещи класирането бе следното:

I място – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Добрич

II място – СОУ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Генерал Тошево

III място – ОУ „Добри Войников“, с. Победа

IV място – , СОУ „Христо Ботев“, гр. Балчик

Участие / Място

Конкурс

І МЯСТО

 НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

“…с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго –             любовта между хората”

І МЯСТО

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

„За по-добър климат в училище”

Големият тест

Разказ

УЧАСТИЕ

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

„За по-добър климат в училище”

Момчето от Египет

Разказ

ГРАМОТА

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

Обичам природата – и аз участвам

есе

СЕРТИФИКАТ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

„ВОДАТА – ЖИВОТ И СТИХИЯ”

За глътка вода

Разказ

СЕРТИФИКАТ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

 „ВОДАТА – ЖИВОТ И СТИХИЯ”

Стръкче зелена трева

Разказ

УЧАСТИЕ

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН  КОНКУРС

Моята идея за български символ на европейските пари“