Осигуряване на съвременна образователна среда – модул „Културните институции като образователна среда“

Учебна 2022/2023 година

Екскурзия с учебна цел

На 19.05.2023г.  ученици от прогимназиален етап на ОбУ „Добри Войников“ с. Победа, общ. Добричка, обл. Добрич посетиха Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ гр. Варна, където видяха махалото на Фуко, а в Звездната зала положението на Слънцето, Луната и планетите сред звездите. Следваща точка от маршрута на младите Войниковци беше „Музей на стъклото“ гр. Белослав, разположен на брега на Белославското езеро, на мястото, където през 1893 г. е открит първият стъкларски завод в България. Там Учениците се потопиха в света на многоцветното стъкло – наблюдаваха няколко минутна демонстрация на различни техники за изработване на стъклени изделия и влязоха в „стъклената пещера“.  Завършек на интересното пътуване бе едно истинско приключение – разходка с лодка по течението на река Камчия, обградено от непроходими гори, лиани и гъста растителност, до устието на реката, където тя  се влива в Черно море. Посещенията бяха финансирани чрез НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”, модул „Културните институции като образователна среда“.

Екскурзия с учебна цел

На 25.11.2022г. възпитаниците на ОбУ „Добри Войников“ с. Победа, общ. Добричка, обл. Добрич посетиха Биосферен резерват „Сребърна“ и се разходиха по алеите на Крайдунавски парк гр. Силистра. Посещението е организирано по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда” – модул „Културните институции като образователна среда“ и е своеобразен завършек на празничните инициативи, проведени по случай 173 години от създаването на училището.

Учебна 2021/2022 година

Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”

По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда” – модул „Културните институции като образователна среда“ се проведоха четири екскурзии с учебна цел:

На 2.06.2021 г. и на 7.06.2021 г. посетихме Етнографска къща, Музей Градски парк, Дом паметник „Йордан Йовков” и комплекс „Старият Добрич” в гр. Добрич.

На 11.06.2021 г. посетихме Историко-етнографски комплекс „Неофит Рилски“,  Планетариум и  Аквариум в гр. Варна и Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ и Ботаническа градина в гр. Балчик, а на 28.06.2021 г. Къща-музей „Добри Войников”, гр. Шумен и Двор на Кирилицата – Плиска.