„Твоят час“

Електронни продукти

Публични изяви през 2016/2017 учебна година

Публични изяви през 2017/2018 учебна година

%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%8f%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%81

 

 

 

Образци за попълване:На 31.05.2017 г. учениците от Начален етап проведоха празник „На чаршията”. В близост до класната стая на открито е подредена чаршия с различни дюкяни като: сиропчийница, геврекчийница, цветарница, шикерджийница, бижутерийница. На фона на музика от стари градски песни по чаршията тръгнаха двойки  момичета и момчета, облечени в ретро стил, които разговаряха и си избираха това, което им харесва. До близкото дърво е пресъздаден образа на бившата врачка ”Мъзлъмка” от село Победа, която пожелаваше на всички здраве и късмет. В центъра на чаршията весело се усмихва бостанско плашило и акробат се превърташе около него. Атрактивен е ученикът, който привлича вниманието и играе със зарчето на късмета. Учители  и ученици се постараха да  пресъздадат автентичния дух на чаршията в миналото. Весела музикална програма от стихове, драматизации, песни и танци показаха учениците пред гостите от училището от град Вълчи дол и своите родители. Всички се хванаха на най-дългото училищно хоро. Така  беше закрит празника в училището и проект „Твоят час”.

Учениците от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс на  Aртихектурно-етнографски  музей на открито „Етър” град Габрово, с изработване на кукли – бостански плашила от естествени материали като текстил, слама, дървен материал, прежда. Куклите са поставени в алеята на плашилата в двора на комплекса. Облика  му е по-различен с различни по жанр плашила. Съгласно регламента на конкурса,  те са смешни, страшни, традиционнни, цялостна композиция. Символизират традицията да пазят реколтата от птиците. Излъчват респект и доброта. Децата от Обединено училище „Добри Войников”, село Победа бяха наградени за цялостна композиция с диплом  и образователна игра.

Мелиса Мирославова и Невим Амед от група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час” от втори клас участваха в национален конкурс под надслов „Моят учител е супергерой” на фондация „Тебешир” и бяха наградени с грамоти. Те изразиха своето отношение към учителките си, нарисувани като царици, които водят децата по пътя на знанието сред цветя и под многоцветна дъга.
На 13.05.2017 г. ученици и учители от Обединено училище „Добри Войников”, с. Победа пътувахме до гр. Каварна. Всички присъствахме на Общобългарския младежки фолклорен събор „С България в сърцето” и  на отличното изпълнение на малките танцьори от нашето училище, които се представиха с танца „Шиници”.

След участието се разходихме по центъра на града, разгледахме музеи. Посетихме историческото селище „Онгъла”, където за няколко часа се пренесохме в миналото на България и си припомнихме историята от времето на хан Аспарух до наши дни.

В края на нашата екскурзия стигнахме до красивия  нос Калиакра, насладихме се на красивата природа и направихме снимки за спомен от този прекрасен ден.


вижте   ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ НА ГРУПИ ПО ИНТЕРЕСИ 

Група за преодоляване на обучителни затруднения „Математиката – полезна и забавна“, с ръководител г-жа Валентина Трифонова. Екипната работа с родителите – съвместен час родители и ученици. Всеки ученик обсъжда задачата със своя родител и заедно вземат решение за отговора на задачата. Образователният софтуер Envision ангажира вниманието на всеки отделен ученик. Системата дава възможност за едновременно взаимодействие на учениците от групата. Посредством своите мишки, те взимат участие в различни видове дейности с отборен или състезателен характер.
Учениците от втори клас работят по проект „Твоят час” – „Чета и пиша с фолклора на етносите”. Те проведоха занятие под надслов „Дето си от всички най-добра”. Учениците показаха силата на майчината обич към децата от различните етноси. След като работиха по зададено стихотворение те се забавляваха от сърце в присъствието на своите майки, рисуваха, рецитираха стихове, пяха песни, танцуваха. Занятието завърши с почерпка и подаръци за майките.

Трето място в Национален конкурс за мартеници в град Перник – „Дай, бабо огънче” получи група „Чета и пиша с фолклора на етносите” по проект „Твоят час”.

Учениците изпратиха мартеница до БТВ Медиа Груп с пожелание за здраве, късмет и добри новини за целия български народ.

Желаем на всички деца бабиното огънче да запали искрица на доброта и обич към българските традиции.
БАБА МАРТА БЪРЗАЛА…

В ОУ „Добри Войников” с. Победа, община Добричка учениците с радост посрещнаха Баба Марта. Те рецитираха стихове, пяха песни, танцуваха и разказваха предания и легенди. Баба Марта ги закичи с мартеници като им пожела да са здрави, бели и червени като мартениците.

Баба Марта  посети  Целодневна детска градина в село Победа и закичи децата. След това посети ромската махала, където учениците завързаха мартеници на своите родители, баби и дядовци. Децата ги поздравиха със стихове и песни за Баба Марта и пред магазина извиха кръшно хорце.

Подготовката  започна далеч преди  празника. Учениците от Проект „Твоят час”,  „Чета и пиша с фолклора на етносите” изпратиха мартеница за конкурса „Дай, бабо, огънче”, гр. Перник и поздрав до „БТВ-Медиа”.

Организиран беше благотворителен базар с мартеници. Събраните средства са за подпомагане на лечението на Божидар Славов от ФСГ гр. Добрич. Денят премина с весело настроение и усмивки, а Пижо и Пенда се радват на децата от стобора на училищния кът на етносите.

За празника на любовта – Свети Валентин, учениците от VII и VIII клас и участниците в  клуб „Арт ателие” към проект „Твоят час” с ръководител М. Вълчева, подредиха изложба с изработените от тях красиви валентинки.