ЦДГ

В навечерието на светлия празник Коледа и като дейност по проект „Училището като център в общността“, група ученици от ПЕ на ОУ „Добри Войников“ заедно със своите учителки М. Вълчева и Ст. Костова, посетиха ЦДГ „Детелина“ в  с. Победа.

И нали на Коледа се случват чудеса, учениците се превърнаха в коледни джуджета. Децата си припомниха какъв празник наближава и как се празнува той. Заедно пяха коледни песни, рецитираха стихове и слушаха приказки. После занималнята се превърна в коледна работилница. С помощта на джуджетата децата изработиха красиви коледни картички за своите семейства, а за украса на детската градина – вълшебни къщички и красиви снежни човеци.

Накрая малчуганите получиха и коледни подаръци. Всички усетиха магията на идващата Коледа.

На 14.05.2015 г. учениците Дарина Стоилова от VІ клас,  Джансу Севин, Зорка Павлинова и Зарко Светлинов от V клас посетиха ЦДГ „Детелина” в село Победа.  Под ръководството на г-жа Донка Петрова – преподавател по природни науки и г-жа Снежана Йовева – преподавател в начален етап, във връзка с настъпващия празник 24 май, те показаха на децата как да изработят картичка за празника чрез апликиране. Нашите ученици първо им разказаха за делото на братята Кирил и Методий, след което им помогнаха при изработването на картичките. Малките деца се включиха много бързо и с много голям интерес. С помощта на нашите помощници те изработиха доста бързо своите картички. След това децата ни поздравиха, като изпълниха песен за България.

На следващия ден 15.05.2015 г. същите ученици от V клас, заедно с г-жа Донка  Петрова и г-жа Донка Вълчева – преподавател в начален етап посетиха ЦДГ в село Котленци. Бяхме посрещнати много радушно, още повече, че нашите ученици Зорка Павлинова и Зарко Светлинов са бивши възпитаници на тази детска градина и живеят в село Котленци. Те разказаха на малките деца за 24 май – ден на славянската писменост и култура, след което им помогнаха да изработят картички за празника.  Децата се оказаха доста сръчни и бързо изработиха своите картички.

към проекта

На 4.05.2015 г. и 5.05.2015 г. нашите ученици посетиха детските градини в селата Победа и Котленци, за да запознаят децата със свои авторски приказки за добротата. Малките артисти от начален етап изпълниха драматизацията „Приятелчета”, спечелила грамота за отлично представяне на областна конференция в СОУ „Климент Охридски” гр. Добрич, а Дарина Стоилова от VІ клас и Ангелина Николаева от VІІІ клас представиха авторска приказка с презентация „Ако изчезнат всички цветове”.

Гостите получиха много аплодисменти от малките възпитаници на двете целодневни детски градини и от техните учители. към проекта