2019/2020

На 10.10.2019 г. ученици от девети и десети клас от нашето училище посетиха организираното от Министерството на отбраната събитие „Бъди войник“ в гр. Добрич.  Учениците разгледаха представените военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътни войски, ВМС, Специалните сили и служба „Военна полиция“. Имаха възможност да се запознаят отблизо с различните видове оръжия, да подържат в ръце автомати и бойно снаряжение, да се качат и да си направят снимка на военно-морски патрулен катер. 

Днес, 3.10.2019 г., във втори клас стартира инициатива „Да се събудим с приказка“. Тя е по повод честването на Патронния празник на училището, което тази година има 170-годишен юбилей.

Всеки четвъртък в рамките на един месец класът ще посреща  различен гост, който ще им чете приказка. Първа гостува директорката на училището Галина Тошкова, която им прочете „Дядо и ряпа“. После подредиха епизодите под формата на картинки, които бяха разбъркани и ги оцветиха.

Децата искат да покажат, че не само вечер е приятно да се заспива с приказка, но и сутрин денят започва чудесно, когато тя е споделена с приятели.

Откриване на учебната 2019/2020 г.

Днес отбелязахме първия учебен ден. Най-весели бяха първокласниците, които с нетърпение очакваха да минат през отрупания с цветя и балони венец, под звуците на училищния звънец.
Вълнението бе голямо и за учениците от по-големите класове, гледайки първолаците, които им навяваха спомени как и те са били преди години на тяхното място.
Малките ученици, техните родители и всички гости бяха поздравени с песни, стихове и народни хора.
Гости на нашето тържество бяха инж. Тошко Петков – кмет на община Добричка, кметове от съставните села, читалищни секретари, представители на детската градина в с. Победа, членове на обществения съвет към училището, общественият възпитател.