2019/2020Ученическият парламент при Обединено училище „Добри Войников” организира коледни конкурси за най-красива коледна картичка и най-добре украсена класна стая. Това е нашата КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА – БАЗАР.
Втори клас също се включи с две инициативи в „Националната седмица на четенето“.
Александра от втори и Ергюл от четвърти клас посетиха ЦДГ „Детелина в с. Победа и прочетоха на децата приказката „Маша и мечока“. На следващия ден на второкласниците гостува медицинската сестра на училището, която ги запозна по интересен начин с приказката „Човекът и мечката“ като те я слушаха седнали на килима в непринудена обстановка. Накрая им рецитира две стихотворения, които още помни от времето, когато нейните синове са били малки.
На 12.12.2019 г. във връзка със седмицата на четенето в ОбУ „Добри Войников” гостуваха ученици от Професионална гимназия по аграрно стопанство гр. Добрич. Заедно с учениците от X клас от нашето училище и преподавателите по Български език и литература се проведе литературно четене. Възпитаниците на двете учебни заведения рецитираха стихове на Христо Ботев и четоха разкази на Йордан Йовков. ПГАС представиха презентация за своето училище.
На 06.12.2019 г. ученици от 10 клас и техни преподаватели посетиха ПГТС „М. В. Ломоносов” в гр. Добрич. Там участваха в кръгла маса по проект „Мисия заедно“, финансиран от ЦОИДУЕМ. Поканени бяха ученици и учители от ОбУ „П. К. Яворов“ с. Стефаново, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Дончево, ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница. Домакините представиха целите и дейностите по проекта. Проведоха се и забавни игри, в които нашите ученици се представиха достойно.
На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. Датата е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяване.
Тази година Световният ден за борба срещу СПИН е под надслов „Промените се правят от общностите“.

На 02.12.2019 г. в  ОбУ “Добри Войников” по инициатива на Ученическия парламент бяха раздадени брошури, запознаващи учениците с последните данни за разпространението и борбата с една от най-страшните болести на съвремието.
На 30.11.2019 г. и 01.12. 2019 г.  в Еко комплекс „Извори“, се проведе вътрешноинституционална  квалификация на педагогическите специалисти от ОбУ „Добри Войников“.  Лектори по темата „Портфолио на педагогически специалист“ бяха Евгения Минчева – ЗДУД в ОбУ„Добри Войников“ и Галина Тошкова – директор в ОбУ„Добри Войников“.

СТАТИЯ НА ЦЕНТЪР АМАЛИПЕ
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ „ДОБРИ ВОЙНИКОВ“, С. ПОБЕДА – ВИДЕО

На 31.10.2019 г. в Обединено училище „Добри Войников” бе открита тематична стена „170 години от създаването на родното училище”. На откриването присъства инж. Тошко Петков, който поздрави ученици, учители и персонал с предстоящия патронен празник и денят на народните будители. Учениците поздравиха всички присъстващи със стихове, посветени на Добри Войников и другите народни будители, а танцовият състав на училището представи народния танц Копаница.

„Наука чрез изкуство“ – така беше озаглавено днешното мероприятие, което развълнува и предизвика интереса на големите и особено на по-малките ученици. Беше подредена изложба от рисунки и макети, свързани с науките физика, биология и химия, информационни технологии.

Ученици от V до  X  представиха експерименти като свързване на електрическа верига, запалване на огън във водата, “изчезване“ на метала в киселината, установяване на вида на разтвори с различни индикатори и други. Опитите бяха изключително атрактивни за най-малките, които бурно аплодираха всеки получен резултат от експериментите.

Ученици от V-IX представиха „Макси дипляна“ като резултат от вътрешноучилищен конкурс по ИТ.

На 10.10.2019 г. ученици от девети и десети клас от нашето училище посетиха организираното от Министерството на отбраната събитие „Бъди войник“ в гр. Добрич.  Учениците разгледаха представените военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътни войски, ВМС, Специалните сили и служба „Военна полиция“. Имаха възможност да се запознаят отблизо с различните видове оръжия, да подържат в ръце автомати и бойно снаряжение, да се качат и да си направят снимка на военно-морски патрулен катер. 

Днес, 3.10.2019 г., във втори клас стартира инициатива „Да се събудим с приказка“. Тя е по повод честването на Патронния празник на училището, което тази година има 170-годишен юбилей.

Всеки четвъртък в рамките на един месец класът ще посреща  различен гост, който ще им чете приказка. Първа гостува директорката на училището Галина Тошкова, която им прочете „Дядо и ряпа“. После подредиха епизодите под формата на картинки, които бяха разбъркани и ги оцветиха.

Децата искат да покажат, че не само вечер е приятно да се заспива с приказка, но и сутрин денят започва чудесно, когато тя е споделена с приятели.

Откриване на учебната 2019/2020 г.

Днес отбелязахме първия учебен ден. Най-весели бяха първокласниците, които с нетърпение очакваха да минат през отрупания с цветя и балони венец, под звуците на училищния звънец.
Вълнението бе голямо и за учениците от по-големите класове, гледайки първолаците, които им навяваха спомени как и те са били преди години на тяхното място.
Малките ученици, техните родители и всички гости бяха поздравени с песни, стихове и народни хора.
Гости на нашето тържество бяха инж. Тошко Петков – кмет на община Добричка, кметове от съставните села, читалищни секретари, представители на детската градина в с. Победа, членове на обществения съвет към училището, общественият възпитател.