2020/2021

 


Празнуваме Василица! Учениците от начален етап сурвакаха за здраве своите учители и местната общественост – кметство с. Победа, НЧ „Пробуда – 1896 г.“, здравна служба и търговски обекти в селото. По класове бе представена презентация запознаваща малките ученици с традициите, свързани с празника. Онлайн поздрав поднесоха и по-големите ученици от ТС „Хоп-Троп“. Макар и разделени, при обучение в условията на пандемия бяхме заедно и успяхме да отбележим празника. Пожелаваме на нашите ученици да бъдат здрави и нека скоро се съберем всички в училище.


„ПО КОЛЕДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА!“
ЕКИПЪТ ОТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ КЪМ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ „ДОБРИ ВОЙНИКОВ“, С. ПОБЕДА, БЛАГОДАРИ НА „ФОРУМ ЗА ЖЕНИ“, ГР. ВАРНА, С ЛИДЕР СВЕТЛА ЖЕЛЯЗКОВА И НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ МЕДИАТОР КЪМ УЧИЛИЩЕТО МИРА СТЕФАНОВА ЗА ПОЛУЧЕНОТО ДАРЕНИЕ НА 3 ТАБЛЕТА И 1 ТЕЛЕФОН.
ТЕХНИКАТА Е ПРЕДОСТАВЕНА НА УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕТО ЗА ОБУЧЕНИЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА.
БЛАГОДАРИМ ВИ, ДОБРИ ХОРА! ЗАРАДВАХТЕ НАС, ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ ИМ! ВЪРНАХТЕ НИ ВЯРАТА В ДОБРОТО!

Ученици, обучаващи се в специалност „Шлосерство“ в ОбУ „Добри Войников“, работят по проект „Успехът ни обича”, финансиран от ЦОИДУЕМ. През месец ноември 2020 г. в рамките на пет проектни занятия, в Дейност 7 – група „Първи стъпки към успеха”, заедно с ръководителя на групата инж. Събина Стоянова, изработиха за предстоящите празници две коледни елхи.

Материалите, необходими за изработване на изделията – метален профил и ламарина, са осигурени с планирани средства по проекта. Доброволецът Християн Вайков от фирма „Радо дизайн“ – град Добрич, оказа помощ като предостави услугите си на заварчик. Металните красавици, дело на нашите възпитаници ще красят училищното фоайе.

Посрещаме празниците в нетипична обстановка, в условията на COVID – 19.

Нека отворим сърцата си за доброто и си пожелаем здрава, щастлива и успешна 2021 година. вижте повече за работата по проекта

На 16.11.2020 г. в Обединено училище “Добри Войников”, с. Победа, общ. Добричка, обл. Добрич отбелязахме Международния ден на толерантността.

Учениците от начален и прогимназиален етап създадоха “Дърво на толерантността” като поставиха своите послания за добро, приятелство и емпатия върху очертания на своите ръчички.

Ученическият парламент подготви мултимедийна презентация за празника и я представи във всички класове от I до X клас.

Преподаватели и ученици получиха розови сърца с пожелания “Бъди добър! Бъди толерантен!”, изработени от членове на Ученическия парламент.

Денят на народните будители в ОбУ „Д. Войников“, с. Победа беше отбелязан по различен начин. Учениците от гимназиален етап не присъстваха, защото преминаха на дистанционно обучение. Тържеството по традиция започна с училищния химн, който пяхме всички. Всеки клас от начален и прогимназиален етап представи животът и делото на избран от тях будител. Слушахме възрожденски песни и почетохме делото на будителите.

На 23.10.2020 г. ученици и учители от ОбУ „Добри Войников” по Дейност 4 –  група „Българе” и Дейност 7 –  група „Първи стъпки към успеха” по проект „Успехът ни обича”, финансиран от  ЦОИДУЕМ посетиха Регионална библиотека „Дора Габе” и Добруджански технологичен колеж. 

Участниците от група „Българе” се запознаха със същността на краеведската работа и с дейността на сектор „Краезнание” към библиотеката,  разгледаха книги от различни области от фонда на сектора, както и издания на библиотеката на разнообразни теми, свързани с добруджанския край. 

Проведе се беседа за делото на видни краеведи, извършвали в продължение на десетилетия изследвания по множество теми от живота на Добруджа, на нейното минало и настояще. 

За спомен от срещата децата получиха и подарък – книгата „Централните улици на стария град Добрич 1900 – 1960” на Веселина Малчева – дългогодишен и всеотдаен краевед, един от основателите на Дружеството на краеведите в Добрич, автор на множество книги с краеведска тематика – с автограф от авторката. 

Учениците разгледаха с интерес фотографиите, запечатали образа на Добрич от създаването на града до 60-те години на XX-и век, от постоянната изложба „Някогашният Добрич”, експонирана във фоайето на библиотеката. 

Учениците от група „Първи стъпки към успеха” разгледаха шлосерските  работилници  в Добруджански технологичен колеж. Те бяха посрещнати от гл. ас. д-р инж. Демирев, който демонстрира пред учениците как се изработва панта за врата на струг и ги запозна с устройството на универсален струг, фреза и пробивна машина. 

В прекрасния слънчев 15 септември дворът на ОбУ „Добри Войников“, с. Победа се изпълни с ученици, учители и родители на първокласници.

Във връзка с пандемията от коронавирус и епидемиологичната обстановка, присъстващите родители на ученици от втори до десети клас наблюдаваха тържественото откриване извън училищния двор.

Присъстваха Иван Пейчев – заместник-кмет „Устройство на територията, строителство, общинска собственост, приватизация, опазване на околната среда“ на Община Добричка, Галин Иванов – кмет на с. Победа и бивши учители.

Иван Пейчев представи поздравителен адрес от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

Директорът Галина Тошкова поздрави всички присъстващи и най-вече малките първокласници и осмокласниците, които избраха да продължат образованието си в нашите профилирани паралелки. Представени бяха новите учители и медиатора Мира Кирилова.

Учениците бяха запознати с мерките за работа в училище през учебната 2020-2021 година в условията на Covid-19.

Празникът продължи с тържеството на малките първокласници, а останалите ученици влязоха в класните стаи или проведоха своя час в класната стая на открито.