Ученически парламент

Дарение за децата в Украйна

Ученическият парламент при Обединено училище ,,Добри Войников“, с. Победа общ. Добричка обл. Добрич, организира участие в инициативата на МОН и БЧК ,,Деца помагат на деца“. Подготвихме десет ученически раници, колкото са класовете в училището ни, пълни с хигиенни и други материали за децата от българските неделни училища в Украйна. Учители и ученици се включиха активно при събиране на средствата и при подготовката на дарението. Демир Демиров от трети клас дари хранителни продукти.  Част от средствата за дарението бяха от Мартенския благотворителен базар в училището. Дарението беше предадено в Областния център на БЧК в гр. Добрич.

Участие в регионална среща на  ученическите парламенти

Членове на Ученическия парламент при ОбУ „Добри Войников“, взеха участие в регионална среща на  ученическите парламенти и ученици – наставници, организирана от Жанна Василева – регионален педагогически координатор към ЦМЕДТ АМАЛИПЕ. Срещата се проведе онлайн в ZOOM на 11.03.2022 г. Участниците споделиха добри практики от проведени инициативи в своите училища.

Есенен базар под мотото „ТОЛЕРАНТНОСТ и БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ“

Eдна благородна училищна инициатива по време на „ВОЙНИКОВИ ДНИ“, посветени на 172-та годишнина на училището, се проведе на 18.11.2021 г. в Обединено училище „Добри Войников“, с. Победа.
УЧЕНИЧЕСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ организира благотворителен есенен базар под мотото „ТОЛЕРАНТНОСТ и БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ“.
Ученици и учители изработиха ЗАЕДНО експонатите за базара и показаха състрадание, милосърдие, разбиране и подкрепа.
Събраните средства ще бъдат дарени за лечение на ученик от училището.

Ученическият парламент при ОбУ „Добри Войников“ честити на всички учители и ученици предстоящия празник с пожелания за здраве и неугасващ стремеж към запазване на българската духовност!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!