2018/2019

Първият учебен ден е съпроводен с много вълнения и емоции. Усмихнати детски лица и глъч изпълниха двора на Обединено училище „Добри Войников”.

В този прекрасен ден гости на нашето тържество бяха Илдъз Юнус – заместник кмет „Хуманитарни дейности, европейски проекти, програми и икономическа политика“ в Община Добричка; председателят и членове на Общественият съвет към училището; представители на Училищното настоятелство; кметове, кметски наместници и читалищни дейци от съставните села; членове на Пенсионерския клуб, родители и общественост.

Децата рецитираха стихотворения за лятото, пяха и танцуваха. В този първи учебен ден най-развълнувани бяха първокласниците и техните родители. Те с нетърпение очакваха  да бие звънеца, да влязат в училище.

В редиците  бяха и  осмокласниците, които ще продължат образованието  си по специалностите „Шивачество“ и „Шлосерство“ до завършване на първи гимназиален етап.

Появи се и кралицата на книгите, която каза, че в училище е интересно, защото учениците  добиват знания като четат приказки, решават задачи, учат песни  и така стават по-умни, по-мъдри. Тя съобщи на всички присъстващи, че през цялата учебна година ще са заедно с децата в проект„ Приказно  пътешествие” към ЦОИДУЕМ, по който нашето училище ще работи втора година.